Σωστοί και λάθος συνδυασμοί τροφών: Τι να αποφεύγεις και τι να προτιμάς για καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών
Ο τρόπος που συνδυάζεις τις τροφές επηρεάζει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων. Δες ποιοι συνδυασμοί μπλοκάρουν τα θρεπτικά και ποιοι τα απογειώνουν - με πρακτικά παραδείγματα για το καθημερινό τραπέζι. Γιατί έχει σημασία ο συνδυασμός Πολλές φορές παντρεύουμε... γεύσεις για απόλαυση - μπισκότα με γάλα, καρότα με χούμους, αυγά με μπέικον. Όμως, κάποιοι δημοφιλείς συνδυασμοί μπορεί να φρενάρουν την απορρόφηση θρεπτικών. Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Avery Zenker, "ορισμένες ενώσεις μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων". Αν, λοιπόν, στοχεύεις σε συγκεκριμένα μικροθρεπτικά ή έχεις έλλειψη, αξίζει να προσέξεις με τι τα τρως. Οι ειδικοί δεν "βαφτίζουν" τροφές καλές/κακές· το θέμα είναι ο συνδυασμός. Παρακάτω θα βρεις τι να προτιμάς και τι να αποφεύγεις. Συνδυασμοί που μας ωφελούν Φακές με ξύδι ή λεμόνι + λαχανικά με βιταμίνη C Το ξύδι/λεμόνι αλλάζει το pH στο πιάτο και βοηθά τον μη αιμικό σίδηρο των φακών να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(26)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(52)
- Θεσσαλία(257)
- Θεσσαλονίκη(35)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(173)
- Μακεδoνία(53)
- Πελοπόννησος(106)
- Στερεά Ελλάδα(119)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.