πριν από  4 ημέρες 3 ώρες

Lefteria.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο τρόπος που συνδυάζεις τις τροφές επηρεάζει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων. Δες ποιοι συνδυασμοί μπλοκάρουν τα θρεπτικά και ποιοι τα απογειώνουν - με πρακτικά παραδείγματα για το καθημερινό τραπέζι. Γιατί έχει σημασία ο συνδυασμός Πολλές φορές παντρεύουμε... γεύσεις για απόλαυση - μπισκότα με γάλα, καρότα με χούμους, αυγά με μπέικον. Όμως, κάποιοι δημοφιλείς συνδυασμοί μπορεί να φρενάρουν την απορρόφηση θρεπτικών. Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Avery Zenker, "ορισμένες ενώσεις μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων". Αν, λοιπόν, στοχεύεις σε συγκεκριμένα μικροθρεπτικά ή έχεις έλλειψη, αξίζει να προσέξεις με τι τα τρως. Οι ειδικοί δεν "βαφτίζουν" τροφές καλές/κακές· το θέμα είναι ο συνδυασμός. Παρακάτω θα βρεις τι να προτιμάς και τι να αποφεύγεις. Συνδυασμοί που μας ωφελούν Φακές με ξύδι ή λεμόνι + λαχανικά με βιταμίνη C Το ξύδι/λεμόνι αλλάζει το pH στο πιάτο και βοηθά τον μη αιμικό σίδηρο των φακών να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Μακεδoνία
    Palo presentation