πριν από  6 ώρες 49 λεπτά

Voria.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Και εγένετο.... τυρί. Ο Γιώργος Σαμούρης και ο Ευδόξιος Ψωμάς είναι δύο ανήσυχοι ερευνητές του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θεσσαλονίκη και τα τυροκομικά προϊόντα τα γνωρίζουν σαν την παλάμη του χεριού τους. Στο άλλοτε έρημο υπόγειο του Ινστιτούτου, πλέον στεγάζεται ένα σύγχρονο εργαστήριο όπου γίνονται μικρά θαύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βέρος Επτανήσιος ο Γιώργος Σαμούρης με καταγωγή από την Κεφαλονιά ξεκίνησε τους πειραματισμούς στο εργαστήριο μαζί με την επιστημονική ομάδα για την παραγωγή νέων τυροκομικών προϊόντων. Η πρώτη ύλη ήταν εξαιρετική. Το ιδιαίτερο γάλα από τα πρόβατα της Ζακύνθου. Στο πλαίσιο του προγράμματος "Εφαρμογή καινοτόμου συστήματος εκτροφής προβάτων και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στη Ζάκυνθο, καινοτόμες φάρμες", οι ερευνητές επιχείρησαν να δημιουργήσουν νέες εκδοχές παραδοσιακών τυριών με στόχο την ανάδειξή τους. Μια δύσκολη τυροκόμηση και μια... αναγέννηση Η Ζάκυνθος, όπως...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Μακεδoνία
    Palo presentation