Θεσσαλονίκη: Το πείραμα στον ΕΛΓΟ που φέρνει τυρί με σταφίδες και γεύση από τη Ζάκυνθο
Και εγένετο.... τυρί. Ο Γιώργος Σαμούρης και ο Ευδόξιος Ψωμάς είναι δύο ανήσυχοι ερευνητές του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θεσσαλονίκη και τα τυροκομικά προϊόντα τα γνωρίζουν σαν την παλάμη του χεριού τους. Στο άλλοτε έρημο υπόγειο του Ινστιτούτου, πλέον στεγάζεται ένα σύγχρονο εργαστήριο όπου γίνονται μικρά θαύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βέρος Επτανήσιος ο Γιώργος Σαμούρης με καταγωγή από την Κεφαλονιά ξεκίνησε τους πειραματισμούς στο εργαστήριο μαζί με την επιστημονική ομάδα για την παραγωγή νέων τυροκομικών προϊόντων. Η πρώτη ύλη ήταν εξαιρετική. Το ιδιαίτερο γάλα από τα πρόβατα της Ζακύνθου. Στο πλαίσιο του προγράμματος "Εφαρμογή καινοτόμου συστήματος εκτροφής προβάτων και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στη Ζάκυνθο, καινοτόμες φάρμες", οι ερευνητές επιχείρησαν να δημιουργήσουν νέες εκδοχές παραδοσιακών τυριών με στόχο την ανάδειξή τους. Μια δύσκολη τυροκόμηση και μια... αναγέννηση Η Ζάκυνθος, όπως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(33)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(42)
- Θεσσαλία(213)
- Θεσσαλονίκη(16)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(101)
- Μακεδoνία(42)
- Πελοπόννησος(67)
- Στερεά Ελλάδα(33)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.