Τι να αποφύγεις στο πιάτο σου αυτό το καλοκαίρι - Πες όχι στα λάθη
Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε... ανέμελοι και με το τι βάζουμε στο πιάτο μας. Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι διακοπές και η χαλαρή ρουτίνα φέρνουν συχνά διατροφικές επιλογές που μπορεί να... μας βαρύνουν ή και να μας βλάψουν - κυριολεκτικά. Ακολουθούν 5+1 τροφικά "λάθη" που καλό είναι να αποφεύγουμε στις διακοπές, για να μην γυρίσουμε στο σπίτι με... ανεπιθύμητα σουβενίρ όπως φουσκώματα, κατακράτηση, δηλητηριάσεις ή κιλά. 1. Φαγητά που μένουν πολλή ώρα στον ήλιο Ένα μπολ ρώσικη σαλάτα δίπλα στο κύμα μπορεί να φαίνεται αθώο, αλλά είναι ύποπτο. Το καλοκαίρι αυξάνονται δραματικά οι τροφικές δηλητηριάσεις - σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επηρεάζουν έως και 1 στα 10 άτομα ετησίως. Μαγιονέζες, αλλαντικά, αυγά, τυριά ή σαλάτες που μένουν εκτός ψυγείου για ώρες, είναι ιδανικό έδαφος για βακτήρια όπως η σαλμονέλα. Επιλέξτε φρέσκα, καλά συντηρημένα φαγητά και όχι αμφιβόλου ποιότητας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(22)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(29)
- Θεσσαλία(172)
- Θεσσαλονίκη(6)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(82)
- Μακεδoνία(23)
- Πελοπόννησος(95)
- Στερεά Ελλάδα(62)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.