Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο δοκιμάστε αυτές τις τροφές
Η διατροφή - παρότι δεν είναι πανάκεια - είναι ένα ισχυρό εργαλείο κατά των πονοκεφάλων Όταν ο πονοκέφαλος χτυπά, ενστικτωδώς η πρώτη αντίδραση είναι να καταφύγουμε στα παυσίπονα. Όμως, αυτό που βάζετε στο πιάτο σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό. Αν και... η διατροφή δεν αντικαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή, πολλές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα, την ένταση ή και τη διάρκεια των πονοκεφάλων και των ημικρανιών - ειδικά όταν συνδυάζονται με καλή ενυδάτωση, ξεκούραση και σωστή διαχείριση του στρες. Γιατροί και διατροφολόγοι επισημαίνουν στο CNET τις τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε ή να απαλύνετε πονοκεφάλους και ημικρανίες, αλλά και ποια τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγετε. Τι να τρώτε 1. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA) έχουν αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών. Παραδείγματα: Σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(24)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(41)
- Θεσσαλία(168)
- Θεσσαλονίκη(40)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(71)
- Μακεδoνία(27)
- Πελοπόννησος(140)
- Στερεά Ελλάδα(91)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.