Το κόλπο με το ξίδι που αλλάζει τη μακαρονάδα σου - Γιατί οι σεφ το ρίχνουν στο νερό
Αν έχεις βρεθεί ποτέ να στραγγίζεις μακαρόνια και να καταλήγεις με έναν κολλημένο, σχεδόν άμορφο σωρό ζυμαρικών, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτό... το απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο: μια κουταλιά ξίδι στο νερό βρασμού. Μακαρόνια που δεν κολλάνε - Χωρίς κόπο Όσο κι αν ανακατεύεις στην αρχή, όσο μεγάλη κι αν είναι η κατσαρόλα, τα ζυμαρικά έχουν την τάση να κολλάνε μεταξύ τους. Οι επαγγελματίες σεφ, όμως, γνωρίζουν κάτι που οι περισσότεροι αγνοούμε: λίγο ξίδι στο νερό κάνει όλη τη διαφορά. Το ξίδι, χάρη στο ήπιο οξύ του, ρυθμίζει το pH του νερού, περιορίζοντας τη διαρροή αμύλου. Αυτό έχει τριπλό αποτέλεσμα: Τα ζυμαρικά μένουν χωριστά, Διατηρούν την υφή τους, Και αποκτούν μια ανεπαίσθητη γευστική σπιρτάδα. Πώς να το κάνεις σωστά - Οδηγίες βήμα-βήμα Τι θα χρειαστείς: Ζυμαρικά (οποιασδήποτε ποικιλίας) Νερό (1 λίτρο ανά 100 γραμμάρια ζυμαρικών) 1 κουταλιά σούπας ξίδι ανά λίτρο (ιδανικά μηλόξιδο ή ρυζιού) Αλάτι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάλε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(24)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(41)
- Θεσσαλία(168)
- Θεσσαλονίκη(40)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(71)
- Μακεδoνία(27)
- Πελοπόννησος(140)
- Στερεά Ελλάδα(91)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.