Το... premium της Χαλκιδικής: Πώς η Γεωργία Ακριβείας μπορεί να απογειώσει το αγουρέλαιο
"Το κτήμα με τις ελιές είναι σαν ένα παιδάκι το οποίο πρέπει να φροντίζουμε να είναι καλοταϊσμένο, καλοποτισμένο, να μην είναι άρρωστο, για να μεγαλώσει με υγεία και να έχουμε καλό καρπό στη συγκομιδή". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Εύη Ψούνου από την Ποτίδαια της Χαλκιδικής. Μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη Προδρόμου, και τα 10.000 περίπου ελαιόδεντρά τους, προσπαθούν να κάνουν γνωστό στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο το αγουρέλαιο. Ένα premium προϊόν που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις διεθνείς αγορές. Η ξακουστή ελιά της Χαλκιδικής, μπορεί να είναι γνωστή περισσότερο ως βρώσιμη, ωστόσο το ελαιόλαδο και δη το αγουρέλαιο που βγαίνει από αυτή είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Το ιδιαίτερο αυτό είδος, με την ξεχωριστή γεύση, αλλά και και τη μεγάλη διατροφική αξία, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Λειψυδρία, ξηρασία, ασθένειες, κόπος και έξοδα συνθέτουν ένα δύσκολο παζλ, η λύση του οποίου μπορεί να αποφέρει πολλά στον αγροδιατροφικό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το αγουρέλαιο μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς και εξαγώγιμους θησαυρούς της Χαλκιδικής, αρκεί να συνδυαστεί με γνώση, καινοτομία και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση χαράζει το καινοτόμο έργο "ΕλαιΌΡΑΜΑ" που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου 16 με συντονιστή την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(32)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(32)
- Θεσσαλία(198)
- Θεσσαλονίκη(22)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(112)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(57)
- Στερεά Ελλάδα(15)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.