Τροφική Αλλεργία: Ποια φρούτα πρέπει να προσέχουμε το φθινόπωρο;
Περίπου το 5-8% των παιδιών και το 2-3% των ενηλίκων πάσχουν από τροφική αλλεργία. Παρότι γίνεται συχνά λόγος για τους ξηρούς καρπούς και τα οστρακοειδή, αλλεργία μπορεί να προκαλέσει και μια μεγάλη ποικιλία φρούτων. Σε... μια σειρά μελετών που εστίασαν στις αλλεργίες που προκαλούνται από αυτά, στην περιοχή της Μεσογείου το ροδάκινο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί τις περισσότερες. Ακτινίδια, πεπόνια, σταφύλια, ανανάδες, μπανάνες, μήλα, μάνγκο περιλαμβάνονται, επίσης, στη μακριά λίστα εκείνων που μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικές, γαστρεντερικές ή συστηματικές αντιδράσεις. Την εποχή, όμως, που διανύουμε το σύκο είναι αναμφισβήτητα το φρούτο που χρήζει της προσοχής μας. Tροφική αλλεργία "Η τροφική αλλεργία αποτελεί μια ανεπιθύμητη ανοσολογική αντίδραση σε πρωτείνες που γενικά είναι αβλαβείς. Η κατανάλωση φρούτων ευθύνεται για ένα τύπο τροφικής αλλεργίας, που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αναγνωρίζει λανθασμένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(28)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(47)
- Θεσσαλία(281)
- Θεσσαλονίκη(37)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(149)
- Μακεδoνία(26)
- Πελοπόννησος(100)
- Στερεά Ελλάδα(127)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.