Χειροποίητα τυροπιτάκια ολικής άλεσης
Στον φλοιό και το φύτρο του δημητριακού, που αξιοποιούνται κατά την ολική άλεση, υπάρχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πολύ θρεπτικότερα από τα συμβατικά. Στο... μέρος του σπόρου που αλέθεται για την παρασκευή του αλευριού ολικής άλεσης υπάρχουν θρεπτικά στοιχεία, όπως σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρος και άλλα. Γι' αυτό τα προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν θρεπτικότερες εναλλακτικές των ραφιναρισμένων αντίστοιχων προϊόντων. Υλικά (13-15 τεμάχια) Για τη ζύμη300 γρ. γιαούρτι 70 ml ελαιόλαδο300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.150 γρ. αλεύρι ζέας20 γρ. μπέικιν πάουντερ½ κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)2 αβγά (1 για τη ζύμη, 1 για το άλειμμα)λίγο λιναρόσπορο και ηλιόσπορο για το ψήσιμο Για τη γέμιση200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών250 γρ. ανθότυροΕκτέλεσηΒήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(22)
- Θεσσαλία(165)
- Θεσσαλονίκη(20)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(82)
- Μακεδoνία(36)
- Πελοπόννησος(164)
- Στερεά Ελλάδα(66)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.