Χειροποίητη κομπόστα νεκταρίνι
Το νεκταρίνι υποστηρίζει την πέψη, τον μεταβολισμό και την καρδιά Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου Αυτό το πεντανόστιμο και τραγανό φρούτο εποχής, πέρα από τις χαμηλές θερμίδες που έχει, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί... πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και καλίου - όλα υπερ-ωφέλιμα συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός καλού μεταβολικού ρυθμού, στην ποιοτική καθημερινή πέψη και στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Υλικά (1 μερίδα)1 νεκταρίνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κ.γ. μέλι1/3 κούπας νερό1/5 κ.γ. κανέλα σε σκόνη1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςΕκτέλεσηΒήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το νεκταρίνι και να απορροφηθεί το νερό.Βήμα 2: Σερβίρουμε μαζί με λίγο παγωμένο γιαούρτι, λίγους ξηρούς καρπούς και έξτρα κανέλα (προαιρετικά), ενώ μπορούμε να τη φάμε και σκέτη. Η κομπόστα διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(24)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(50)
- Θεσσαλία(204)
- Θεσσαλονίκη(43)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(128)
- Μακεδoνία(58)
- Πελοπόννησος(105)
- Στερεά Ελλάδα(96)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.