Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες
Κλασική επιλογή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους Υλικά 1,5 κιλό χοιρινό (μπούτι ή σπάλα)1,5 κιλό πατάτες4 σκελίδες σκόρδο2 κρεμμύδια 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΤο χυμό από 2 λεμόνια1 κ. σ. μουστάρδα1 κ. σ. ρίγανη1 κ. γλ. θυμάριΑλάτι και πιπέρι1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικώνΕκτέλεσηΠροθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Πλύντε καλά το χοιρινό και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας.Κάντε μικρές σχισμές στο χοιρινό και τοποθετήστε μέσα τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο.Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.Αλείψτε το χοιρινό με το μείγμα αυτό και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή και όλη τη νύχτα στο ψυγείο για καλύτερη γεύση).Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.Κόψτε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε το χοιρινό στο κέντρο και γύρω του τις πατάτες και τα κρεμμύδια.Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα μαρινάδας πάνω από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(25)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(64)
- Θεσσαλία(173)
- Θεσσαλονίκη(50)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(75)
- Μακεδoνία(31)
- Πελοπόννησος(156)
- Στερεά Ελλάδα(108)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.