Ζυμαρικά: Διαβάστε τα 8 tips για την τέλεια μακαρονάδα
Αν πιστεύεις ότι αρκεί να βράσεις μακαρόνια και να ρίξεις σάλτσα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Οι μικρές αυτές τεχνικές, βγαλμένες από... την ιταλική κουζίνα, θα κάνουν κάθε πιάτο ζυμαρικών να δείχνει και να γεύεται σαν να βγήκε από trattoria. 1. Κράτα το νερό του βρασίματος Το αμυλούχο, αλατισμένο νερό δένει και "αγκαλιάζει" τη σάλτσα στα ζυμαρικά. Ένα ποτήρι από αυτό πριν τα στραγγίσεις μπορεί να σώσει ακόμα και την πιο "ξερή" μακαρονάδα. 2. Μην τα ξεπλένεις Το ξέπλυμα αφαιρεί το άμυλο που βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει. Αν θες κρύα ζυμαρικά για σαλάτα, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και άφησέ τα να κρυώσουν φυσικά. 3. Ξεκίνα από τους κανόνες - και μετά παίξε Κάθε είδος ζυμαρικού έχει το κλασικό του ταίρι (spaghetti με aglio e olio, tagliatelle με Bolognese), αλλά ο αυτοσχεδιασμός επιτρέπεται. Η απόλαυση είναι ο τελικός στόχος. 4. Ανακάτεμα μέσα στη σάλτσα Αντί να "πνίγεις" τα ζυμαρικά με σάλτσα από πάνω, βάλε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(0)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(0)
- Θεσσαλία(0)
- Θεσσαλονίκη(0)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(0)
- Μακεδoνία(0)
- Πελοπόννησος(0)
- Στερεά Ελλάδα(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.