Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού και κοτόπουλο
Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και λεμονάτη νότα Υλικά 250 γρ. ριγκατόνι3 κ. σ. βούτυρο, χωρισμένο800 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς 1 κ. γλ. πάπρικαΑλάτι, ανάλογα με τη γεύσηΠιπέρι, για γεύση2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάριΤο χυμό από 1 1/2 λεμόνι1 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα180 γρ. φρέσκο σπανάκιΕκτέλεσηΒράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και σοτάρετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί απ' όλες τις πλευρές, περίπου 10- 12 λεπτά.Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το χυμό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(34)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(59)
- Θεσσαλία(249)
- Θεσσαλονίκη(52)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(129)
- Μακεδoνία(50)
- Πελοπόννησος(80)
- Στερεά Ελλάδα(118)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.