Σχεδόν παρελθόν η έννοια της "προσιτής τροφής"
Του δρος Απόστολου Κρητικόπουλου* Θυμάμαι καθαρά πως πριν από πέντε χρόνια μπορούσα να αγοράσω ένα τυλιχτό σουβλάκι με 1,5 ευρώ. Ήταν φτηνό, χορταστικό και πάνω απ' όλα οικείο. Ένα φαγητό άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα, ένα άμεσο καταφύγιο γεύσης έπειτα από μια κουραστική μέρα. Χθες, καθώς παρήγγειλα από το ίδιο σουβλατζίδικο που επισκεπτόμουν χρόνια τώρα, αντίκρισα την τιμή των 4,80 ευρώ. Η έκπληξή μου ήταν απόλυτη. Η αύξηση αυτή, πάνω από 300% μέσα σε μόλις πέντε έτη, δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους απλής αναπροσαρμογής. Το σουβλάκι είναι ένα σύμβολο της λαϊκής μας ταυτότητας. Από τον εργάτη μέχρι τον φοιτητή, από τον οικογενειάρχη μέχρι τον επισκέπτη της χώρας, όλοι κάποια στιγμή στράφηκαν σε αυτό το γεύμα, που μέχρι πρότινος συνδύαζε ευκολία, γεύση και προσιτότητα. Σήμερα, όμως, το κάποτε φιλικό αυτό φαγητό μετατρέπεται σταδιακά σε οικονομική πολυτέλεια. Η εκτόξευση των τιμών είναι αποτέλεσμα πολλών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.