8 ιστορικά σουβλατζίδικα της Αθήνας που κρατάνε από το 1950 και πιο παλιά

Kathimerini.gr



Newsroom 13.05.2025 • 15:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το πρώτο σουβλατζίδικο στην Αθήνα άνοιξε το 1924 στη Νίκαια, όταν ο Αρμένης Ισαάκ Μερακλίδης, πολιτικός πρόσφυγας από τα Άδανα, έφερε μαζί του τη συνταγή του κεμπάπ. Η λογική ήταν απλή: πρόβειο κρέας, ντομάτα και πίτα - ψημένη και αυτή στα κάρβουνα. Στη δεκαετία του '30, η παράδοση του σουβλακιού εξαπλώθηκε στο Μοναστηράκι, ενώ οι φούρνοι του......

 

Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 
Από την ενότητα: Πολιτισμός