Ελευθεριάδης: το ποντιακό πεϊνιρλί της Δροσιάς έχει ιστορία τριών γενεών

Kathimerini.gr



Βιβή Κωνσταντινίδου 21.05.2025 • 21:10 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στη Δροσιά, τη δεύτερη πατρίδα των ξεριζωμένων Ποντίων, το πεϊνιρλί είναι η γαστρονομική τους κληρονομιά, μετουσιωμένη σε τραγανή ζύμη και κοχλαστή γέμιση με τυρί. Τo φημισμένo στέκι του Ελευθεριάδη μοιράζεται τις ιστορίες και μυστικά του. "Πεϊνιρλί" στα τουρκικά σημαίνει "με τυρί". Οι Πόντιοι, όπως όλοι οι Μαυροθαλασσίτες, με τα βασικά......

 

Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 
Από την ενότητα: Πολιτισμός