Η ιστορία της ελληνικής σαλάτας

Kathimerini.gr



Newsroom 01.06.2025 • 15:21 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μεγάλη αγάπη για τα λαχανικά, ειδικά τα πράσα, τα οποία λάτρευαν. Από τα πράσα πήρε το όνομά του το πράσινο χρώμα, αλλά και η πρασιά, δηλαδή ο κήπος που είχαν τα σπίτια για να καλλιεργούν τα λαχανικά τους. Ανάλογα με την εποχή, φύτευαν λάχανα, κρεμμύδια, σκόρδα, σέσκουλα, βλίτα, στύφνο, μαρούλια, κάρδαμο, μολόχα, αγγούρια......

 

Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 
Από την ενότητα: Πολιτισμός