Χαρισά (ή τζινταμπούρ), το γιορτινό φαγητό της Αρμενίας, με κοτόπουλο και σιτάρι
- 1 Ειδήσεις
- Πολυμέσα
- Σχόλια
Kathimerini.gr
Το χαρισά είναι φαγητό παρόμοιο με το κεσκέκ(ι), που το σερβίρουν σε πανηγύρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως στη Λέσβο και στη Σάμο. Παραδοσιακά, το χαρισά φτιάχνεται με αρνί ή πρόβατο. Συχνά απαντάται και η εκδοχή με κοτόπουλο. Στην Αρμενία βράζεται ολονυχτίς σε καζάνια, μέσα σε ξυλόφουρνο ή στη φωτιά, και μοιράζεται στον κόσμο σαν προσφορά, όπως......
Άρθρα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Πολιτισμός
- Lifestyle(660)
- politismos(43)
- Βιβλία(9)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(40)
- Κινηματογράφος(35)
- Μουσική(39)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(130)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.