Ξυλότριμμα: όσπρια τριμμένα με σύβραση
- 1 Ειδήσεις
- Πολυμέσα
- Σχόλια
Kathimerini.gr
Φαγητό της Λευκίμμης, με λαθίρια, τη φάβα δηλαδή, μαζί με φασόλια άσπρα, που μετά το βράσιμό τους τα λιώνουν σε ένα βαθύ και στενό σκεύος, ακόμη και γουδί, πιέζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα ή γουδοχέρι -εξ ου και η ονομασία ξυλότριμμα- μέχρι να γίνουν πολτός, ένα είδος φάβας. Σφιχτή και πυκνή, αραιώνει με νόστιμη και αρωματική σύβραση, ένα ζουμί από σκορδοκρέμμυδα και δεντρολίβανο, και σερβίρεται......

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.