Μακεδονικός χαλβάς: Ένα γλύκισμα με ιστορία και υψηλή διατροφική αξία
- 1 Ειδήσεις
- Πολυμέσα
- Σχόλια
Onmed.gr
Ο χαλβάς είναι γλύκισμα με ιστορία πολλών χρόνων. Ο πρώτος χαλβάς που παρασκευάστηκε δεν ήταν νηστήσιμος, καθώς φτιαχνόταν από χουρμάδες και γάλα. Ονομαζόταν ''χαλ'' από την αραβική λέξη γλυκό. Οι άραβες αφαίρεσαν το γάλα και πρόσθεσαν άλλα υλικά όπως αλεύρι, σιμιγδάλι, πετιμέζι, μέλι, ξηρούς καρπούς. Στην Ελλάδα ήρθε μετά την καταστροφή της Σμύρνης με τους πρόσφυγες, οι οποίοι πουλούσαν......
Άρθρα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.