Μακεδονικός χαλβάς: Ένα γλύκισμα με ιστορία και υψηλή διατροφική αξία

Onmed.gr



Ο χαλβάς είναι γλύκισμα με ιστορία πολλών χρόνων. Ο πρώτος χαλβάς που παρασκευάστηκε δεν ήταν νηστήσιμος, καθώς φτιαχνόταν από χουρμάδες και γάλα. Ονομαζόταν ''χαλ'' από την αραβική λέξη γλυκό. Οι άραβες αφαίρεσαν το γάλα και πρόσθεσαν άλλα υλικά όπως αλεύρι, σιμιγδάλι, πετιμέζι, μέλι, ξηρούς καρπούς. Στην Ελλάδα ήρθε μετά την καταστροφή της Σμύρνης με τους πρόσφυγες, οι οποίοι πουλούσαν......

 

Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 
Από την ενότητα: Υγεία