Σιμιγδαλένια γαλατόπιτα: Μια παραδοσιακή απόλαυση για όλο το χρόνο

Alfavita.gr



Η σιμιγδαλένια γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Μεσογείων, που συνήθως ετοιμάζεται την εβδομάδα της Τυρινής, κατά τις Απόκριες. Υλικά: 2 κομμάτια ζύμης τύπου βλαχόπιτας (περίπου 280-300 γρ. αλεύρι με ανάλογο νερό) 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα 2 λίτρα πλήρες γάλα αγελαδινό 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι 3 αυγά 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας......

 

Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 
Από την ενότητα: Κοινωνία