Μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα για την ομηρία στο ΣίδνεϋΕπιστροφή

Με την άποψη του Palo

Αλέξανδρος Γιοβάς · 17/12/14 - 17:50

Η πρόσφατη ομηρία σε café του Σίδνεϋ, που είχε σαν αποτέλεσμα 3 νεκρούς, απασχόλησε ιδιαίτερα όλο το ελληνόφωνο διαδίκτυο, με πολλές αναφορές στoυς ομογενείς της Αυστραλίας. Το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου υπήρξαν 4.813 αναφορές, γεγονός όχι συνηθισμένο για την κάλυψη που έχουν διεθνείς ειδήσεις από τα ελληνικά Μέσα. Ως προς την κατανομή των αναφορών ανά “Κανάλι”, το Twitter φαίνεται να μονοπωλεί τον όγκο των αναφορών αυτών αγγίζοντας το ποσοστό 83% (4.012 tweets).




Σε ό,τι αφορά το Sentiment των σχολίων κυριαρχούν τα αρνητικά σχόλια για την επίθεση, αλλά και για τον ένοπλο που τη διοργάνωσε. Μεταξύ των αρνητικών δημοσιεύσεων βρίσκονται τίτλοι όπως “Πανικός στο κέντρο του Σίδνεϋ, άγνωστος αριθμός ομήρων σε café”, “Τραγικό τέλος με δύο νεκρούς ομήρους και το δράστη στο Σίδνεϋ” και “Περισσότερες από 40 Μουσουλμανικές οργανώσεις της Αυστραλίας καταδίκασαν σήμερα την ομηρία από ένοπλο με Ισλαμική σημαία”. Παρόλα αυτά,υπάρχουν και αρκετές θετικές αναφορές σε σχέση με το γεγονός. Πρόκειται  για αναφορές σχετικά με την  έξοδο 5 ομήρων από το café πριν τη λήξη της ομηρίας και κυρίως η είδηση ότι μεταξύ αυτών που δραπέτευσαν βρίσκεται και ένας Έλληνας.


Σχετικά με τα επί μέρους θέματα των σχολίων για το περιστατικό στην Αυστραλία, το εργαλείο “Top 10 topics” του Palo Professional εντοπίζει μεγάλο ενδιαφέρον για την είδηση ότι η σύντροφος του δράστη είναι ελληνικής καταγωγής, όπως και για το γεγονός ότι ένας από τους ομήρους ήταν Έλληνοαυστραλός. Επίσης, υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για το “προφίλ” του δράστη.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία palo pro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και σε βάθος ανάλυση των αναφορών επικοινωνήστε μαζί μας στο customerservicepro@palo.gr