Αδιάφορο το διαδίκτυο στο θέμα του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΕπιστροφή

Με την άποψη του Palo

Νίκος Αρβανίτης/Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας · 05/02/15 - 11:20

Απασχολούν το ελληνικό διαδίκτυο οι προτεινόμενοι για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Πώς αντιδρούν οι χρήστες των  social media  στα ονόματα που συνδέονται με την φημολογούμενη «προεδρολογία»;

Με τη βοήθεια του Palo Professional εντοπίζουμε τις αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα και καταγράφουμε τα συναισθήματα όπως αυτά καταχωρήθηκαν για την περίοδο 2-4/2/2015.

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κυριαρχεί  σε αναφορές σε συλλογικό επίπεδο  σε σύγκριση  με τις αναφορές στα πρόσωπα των  φερόμενων υποψηφίων συγκεντρώνοντας 2.071. Τα στοιχεία του Palo Pro δείχνουν ότι η “προεδρολογία” έχει  στα Sites 142 αναφορές, στα  Blogs 124, στα Opinions 5, στο Facebook 66, στο Twitter 1.734.

Τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί  είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος είχε προταθεί από τη ΝΔ,αλλά τελικά δεν εκλέχτηκε επειδή δεν συγκέντρωσε τη  απαιτούμενη πλειοψηφία ψήφων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  είναι εκείνος  ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες αναφορές από όλους τους υπόλοιπους που συνολικά ανέρχονται σε 309. Ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος  με 182 συνολικές αναφορές, ο Κώστας Καραμανλής με 133 και ο Σταύρος Δήμας με 44 αναφορές.  Αναλυτικότερα ο Δ. Αβραμόπουλος  έχει στα  Sites 129 αναφορές, στα  Blogs 93, στα  Opinions 3, στο  Facebook 26 και στο Twitter 58 . Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συγκεντρώνει στα Sites 17 αναφορές, στα Blogs 13,  στο Facebook 3, στο  Twitter 149 . Ο Κώστας Καραμανλής καταγράφει στα  Sites 35 αναφορές, στα Blogs 40, στα  Opinions 2, στο  Facebook 7, στο  Twitter 49 .  Τελευταίος έρχεται ο  Σταύρος Δήμας έχοντας στα Sites 12 αναφορές, στα  Blogs 8, στο  Twitter 2 .


Η ίδια εικόνα ισχύει και στα συναισθήματα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκεντρώνει περισσότερα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται.  Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι σε όλες τις καταγραφές υπερισχύουν τα θετικά συναισθήματα από τα αρνητικά.  Η εκλογή του Προέδρου  συγκεντρώνει 749 θετικά συναισθήματα και 279 αρνητικά.  Σε επίπεδο προσώπων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκεντρώνει  τα περισσότερα συναισθήματα 122 θετικά και 56 αρνητικά, ο Καραμανλής  36 θετικά και  26 αρνητικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος  90 θετικά και 21 αρνητικά και ο Σταύρος Δήμας 14  θετικά και 10 αρνητικά.

Παρά το γεγονός ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε τις βουλευτικές εκλογές , μετεκλογικά δεν φαίνεται να απασχολεί τόσο την κοινή γνώμη όσο και το ελληνικό διαδίκτυο.

Ακόμη και οι «διαρροές» για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ προς τον  Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας άφησαν αδιάφορο το σύνολο των χρηστών με μοιρασμένα τα συναισθήματα σε 25% υπέρ και 30% κατά της υποψηφιότητας. Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στο Βήμα ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στην κυβέρνηση σχετικά με υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ίδιο ισχύει και για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου ενώ ασχολίαστες παρέμειναν και οι αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Κοδέλα και Ιωάννη Γαϊτάνη που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το σκεπτικό ότι «πρέπει να προταθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς τη χρεοκοπία».

Εκτιμάται ότι η «προεδρολογία» θα ενταθεί μετά το Σαββατοκύριακο , όταν  θα ολοκληρωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία palo pro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και σε βάθος ανάλυση των αναφορών επικοινωνήστε μαζί μας στο customerservicepro@palo.gr