Nike Freak 1: το καινούργιο παπούτσι με την υπογραφή Αντετοκούνμπο!Επιστροφή

Με την άποψη του Palo

palo.gr · 21/05/19 - 12:00

Nike Freak 1: το καινούργιο παπούτσι με την υπογραφή Αντετοκούνμπο!


@bucks

Η μεγάλη εταιρία αθλητικών Nike, ανακοίνωσε το Μάρτιο τη δημιουργία παπουτσιών που θα φέρουν το όνομα του Αντετοκούμπο… ή μάλλον, το παρατσούκλι του! Τα νέα παπούτσια θα ονομάζονται Freak 1 (από το Greek Freak), κι έτσι ο Γιάννης γίνεται ο 19ος παίκτης του ΝΒΑ με την υπογραφή του σε αθλητικό παπούτσι. Τα παπούτσια θα φορεθούν από τον Αντετοκούνμπο κάποια στιγμή στη διάρκεια των play-offs που έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ στην αγορά θα είναι διαθέσιμα κατά τον Ιούλιο-Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις εικόνες που έχουν διαρρεύσει, τα Freak 1 θα βγουν σίγουρα στους χρωματικούς συνδυασμούς πορτοκαλί-μπλε και μαύρο-άσπρο ενώ στη σόλα θα έχουν ένα μεγάλο, ανάποδο σήμα της Nike. Οι λεπτομέρειες του παπουτσιού, όπως κάποια διακριτικά γράμματα στο κάτω μέρος, είναι εμπνευσμένα από την οικογένεια του Γιάννη και φέρουν το δικό του στυλ. Επίσης, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για όλους σε μια προσιτή τιμή, πετυχαίνοντας έτσι το σωστό συνδυασμό value for money.

O Αντετοκούνμπο είναι σίγουρα το νέο, μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ, πλέον και με υπογραφή στο δικό του παπούτσι της Nike! O Γιάννης, εκτός από το συμβόλαιο που ανανέωσε με τους Bucks, φέτος ανανέωσε και το συμβόλαιο του με τη Nike.  Αυτή η τελευταία ανανέωση θα φέρει μια τεράστια αύξηση στα εισοδήματα του, μιας και πλέον θα εισπράττει 9 εκ. δολάρια το χρόνο, έναντι 20 χιλ. δολαρίων που έπαιρνε μέχρι πέρυσι από τη συνεργασία του με τη Nike. Μετά από αυτό, η Forbes τον συμπεριέλαβε στα κορυφαία 30 πρόσωπα κάτω των 30 για τον αθλητισμό, και η δημοτικότητα του Έλληνα μπασκετμπολίστα συνεχίζει να ανεβαίνει κατακόρυφα!

Σε αντίθετη τροχιά από το Γιάννη, δηλαδή από το ΝΒΑ στην Ελλάδα, κινήθηκαν δύο μεγάλα ονόματα της Αμερικής. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε το μεγάλο προπονητή Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια τον ακολούθησε και ο Σον Κιλπάτρικ. Ο Κιλπάτρικ έπαιξε σε 23 παιχνίδια δίπλα στον Αντετοκούνμπο στους Bucks και τώρα πλέον έχει συμπαίκτη τον αδερφό του Γιάννη, Θανάση. Κι ενώ ο Γιάννης μετανάστευσε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάποιοι κάνουν το αντίστροφο ταξίδι, προσθέτοντας λάμψη ΝΒΑ στα ευρωπαϊκά τερέν. Εκτός από τους Bucks, ο Κιλπάτρικ έχει αγωνιστεί στους Philadelphia 76ers, Denver Nuggets, Brooklyn Nets, Los Angeles Clippers και Chicago Bulls. Μια αρκετά αξιοσημείωτη καριέρα για τον 29χρονο γκαρντ, ο οποίος ήταν τελικά μια εξαιρετική προσθήκη για τους «πράσινους».

Και μπορεί το ΝΒΑ να είναι πάντα ΝΒΑ, ως το «σκληρότερο» των πρωταθλημάτων μπάσκετ, όμως η Ευρώπη είναι πάντα το «next best thing»!