Η επανάσταση αρχίζει από την κουζίνα
Του Δημήτρη Καλλέ, καθηγητή τεχνητής νοημοσύνης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του σπιράλ Μισό κιλό φλούδια, αυτή είναι περίπου η ποσότητα από υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά που πετάει κάθε νοικοκυριό της Πάτρας, κάθε μέρα. Όλα αυτά, όλα μαζί, κάθε μέρα, κάνουν τη βόλτα τους από την κουζίνα μας προς τα μέρη που αγαπάμε να μισούμε: χτες και σήμερα στην Ξερόλακκα, αύριο στου Φλόκα, μεθαύριο κάπου αλλού. Όλα αυτά μαζί γεμίζουν τουλάχιστον 2 απορριμματοφόρα τη μέρα που, μόνο για να κάνουν τη βόλτα τους στις γειτονιές μας, θέλουν από 50 λίτρα πετρέλαιο. Μάνι-μάνι, κάντε τον πολλαπλασιασμό, για μια χρονιά, και θα βρείτε πως θέλουμε τουλάχιστον 15 τόνους πετρέλαιο για να μετακομίσουμε κάπου 15 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, που θα μπορούσαμε να μην είχαμε βγάλει καν από την πόρτα μας. Άραγε, μας έχουν μιλήσει για την κομποστοποίηση; Μας έχουν πει ότι μπορούμε, απλά, να βάλουμε 1-2 γλάστρες στο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(48)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(45)
- Θεσσαλία(278)
- Θεσσαλονίκη(24)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(208)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(74)
- Στερεά Ελλάδα(114)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.