Αντιμετώπιση του ωιδίου του αμπελιού
Το ωίδιο αποτελεί, μετά τον περονόσπορο του αμπελιού, την πιο σημαντική μυκητολογική ασθένεια που προσβάλλει κάθε χρόνο την καλλιέργεια του αμπελιού και τις κληματαριές, προκαλώντας μείωση της παραγωγής και υποβάθμιση της ποιότητας των σταφυλιών. Το ωίδιο είναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας και είναι γνωστό με διάφορα ονόματα όπως: χολέρα, αλευράς, μπάστρα, στάχτωμα και σίρικας. 1. Ποιες συνθήκες ευνοούν το ωίδιο του αμπελιού; Η ασθένεια του ωιδίου του αμπελιού ευνοείται από τις υγροθερμικές συνθήκες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Το ωίδιο αναπτύσσεται ταχύτατα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και σε σχετικά ζεστό καιρό, σε εύρος θερμοκρασίας 21-30°C. Σε θερμοκρασίες άνω των 33°C, η ασθένεια του ωίδιου νεκρώνεται. Επίσης, η έκθεση στον ήλιο αναστέλλει την ανάπτυξη του ωιδίου, γι' αυτό συναντάται περισσότερο στα σκιαζόμενα μέρη του αμπελιού και της κρεβατίνας και σε σημεία που δεν έχει καλό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(29)
- Αστυνομικά(29)
- Εκπαίδευση(246)
- Εργασία(56)
- Θρησκεία(9)
- Κοινωνία(553)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(727)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.