Φυσικά έλαια για τη δυσανεξία στη γλουτένη
Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Η δυσανεξία στη γλουτένη -ή κοιλιοκάκη- αποτελεί χρόνια αυτοάνοση πάθηση του λεπτού εντέρου. Τα συμπτώματά της πυροδοτούνται από την κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτείνης που εντοπίζεται κυρίως στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σίκαλη και τη βρώμη. Πρόκειται για συχνή νόσο που αφορά το 1% του δυτικού πληθυσμού, σε ορισμένες δε χώρες της Ευρώπης μπορεί να ξεπεράσει αυτό το ποσοστό. Ειδικότερα, εάν ο ασθενής με δυσανεξία στη γλουτένη καταναλώνει τροφές που περιέχουν γλουτένη, τότε προκαλείται μια φλεγμονή στα τοιχώματα του λεπτού εντέρου. Η φλεγμονή αυτή προκαλεί βλάβες στα τοιχώματά του, γεγονός που εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Εκτός από αυτό, εξαιτίας της φλεγμονής εμφανίζονται μια σειρά από συμπτώματα που υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών. Τέλος, εμφανίζεται σε ασθενείς όλων των ηλικιών και με την ίδια συχνότητα τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο φύλο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(7)
- Άμυνα(40)
- Αστυνομικά(24)
- Εκπαίδευση(313)
- Εργασία(82)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(525)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(731)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.