πριν από  2 ημέρες 2 ώρες

Dimokratianews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Η δυσανεξία στη γλουτένη -ή κοιλιοκάκη- αποτελεί χρόνια αυτοάνοση πάθηση του λεπτού εντέρου. Τα συμπτώματά της πυροδοτούνται από την κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτείνης που εντοπίζεται κυρίως στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σίκαλη και τη βρώμη. Πρόκειται για συχνή νόσο που αφορά το 1% του δυτικού πληθυσμού, σε ορισμένες δε χώρες της Ευρώπης μπορεί να ξεπεράσει αυτό το ποσοστό. Ειδικότερα, εάν ο ασθενής με δυσανεξία στη γλουτένη καταναλώνει τροφές που περιέχουν γλουτένη, τότε προκαλείται μια φλεγμονή στα τοιχώματα του λεπτού εντέρου. Η φλεγμονή αυτή προκαλεί βλάβες στα τοιχώματά του, γεγονός που εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Εκτός από αυτό, εξαιτίας της φλεγμονής εμφανίζονται μια σειρά από συμπτώματα που υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών. Τέλος, εμφανίζεται σε ασθενείς όλων των ηλικιών και με την ίδια συχνότητα τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο φύλο.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτική
    Palo presentation