Τι πρέπει να περιλαμβάνει το πιάτο (μας), πώς μειώνεται ο κίνδυνος για τον καρκίνο παχέος εντέρου
04 Σεπ. 2025 23:21 Πελοπόννησος Newsroom Είναι δεδομένο ότι η υγιεινή διατροφή θεωρείται το Α και το Ω της καλής υγείας και της μακροζωίας. Νεότερη μελέτη αποκαλύπτει τα πολύτιμα συστατικά της που προστατεύουν από μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και διαδεδομένη μορφή καρκίνου που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στους κάτω των 50 ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με δύο διαφορετικές μελέτες από το Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία που δημοσιεύτηκαν στο European Journal of Nutrition, η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών και υγιεινών τροφίμων θα μπορούσε να υψώσει ισχυρή ασπίδα προστασίας απέναντι στον καρκίνο του παχέος εντέρου. "Καταφέραμε να εντοπίσουμε πολλές άμεσες συνδέσεις μεταξύ των ανθυγιεινών επιλογών διατροφής και των καρκίνων του πεπτικού συστήματος", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Yohannes Melaku, επιδημιολόγος διατροφής στο Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικών Ερευνών του Flinders. Τα αποτελέσματα θεωρούνται σημαντικά, καθώς ο καρκίνος του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.