Μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε στην Αθήνα ένα γνήσιο θιβετιανό στέκι: μέχρι που ο σεφ, Γιάννης Δημητρίου, αποφάσισε να ανοίξει στην πλατεία Καρύτση το "Chomolungma". Πόσοι, όμως, γνωρίζουν την γευστική παράδοση του Θιβέτ; Αν, έχετε, επισκεφθεί κάποιο momos bar στο εξωτερικό, ίσως έχετε πάρει μια ιδέα. Η ιδέα για το μαγαζί στην πλατεία Καρύτση προήλθε από ένα ταξίδι: "Με τη σύζυγό μου, τα καλοκαίρια πάντα προσπαθούμε να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι. Έτσι, πέρσι βρεθήκαμε στη Βόρεια Ινδία, στο Νεπάλ και το Θιβέτ. Περάσαμε χρόνο στις μειονοτικές κοινότητες Θιβετιανών και μάλιστα φιλοξενηθήκαμε σε ένα μοναστήρι. Εκεί, ο καθένας έπρεπε ανάλογα με τις γνώσεις του να συνδράμει στις καθημερινές δραστηριότητες. Εγώ, λοιπόν, μπήκα στην κουζίνα κι έμαθα τα μυστικά της γεύσης τους. Κυρίως, όμως, ήρθα σε επαφή με την κοσμοθεωρία αυτού του λαού. Κάπως έτσι μου δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγάπη για την κουζίνα τους. Στη συνέχεια, μίλησα με νοικοκυρές...

   ·    πριν από  13 ημέρες 10 ώρες  ·    

Iefimerida.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Πολιτισμός
Ροή videos

Από την ενότητα: Πολιτισμός

Δεν βρέθηκαν video

    Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

    Δεν υπάρχει πρόγραμμα ημέρας

    Πρωτοσέλιδα

    Palo presentation