5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα στη μαγειρική εκτός από τα γλυκά
Υπάρχει ένα υλικό στο ντουλάπι σου που πραγματικά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις γλυκά και αλμυρά πιάτα, να καθαρίσεις σχεδόν κάθε επιφάνεια στο σπίτι, να απομακρύνεις οσμές, να λευκάνεις τα δόντια σου και να κάνεις ακόμη και απολέπιση στο δέρμα σου. Ναι, μιλάμε για τη μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα έχει ακόμη περισσότερες μαγειρικές χρήσεις απ' όσες φαντάζεσαι. Και όχι, δεν εννοούμε να τη βάλεις στο ψυγείο για να απορροφήσει μυρωδιές ή να γίνει συστατικό για να φουσκώσουν τα κέικ. Μιλάμε για μικρά μαγειρικά θαύματα που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν τα φαγητά σου. Κάνε τα σκληρά κομμάτια κρέατος τρυφερά Ξέχνα τα μαρτύρια με το σφυρί του κρέατος για να μαλακώσει. Ρίξε απλώς λίγη μαγειρική σόδα και δες τη μαγεία να συμβαίνει μέσα σε 15 λεπτά. Η σόδα ανεβάζει το pH στην επιφάνεια του κρέατος, εμποδίζοντας τις πρωτείνες να "κολλήσουν" μεταξύ τους. Έτσι, το κρέας κρατάει την υγρασία του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Οι περισσότεροι από εμάς, αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ξίδι και μαγειρική σόδα στο καθάρισμα, έχουμε τουλάχιστον ακούσει για το πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός τους και πόσο μας διευκολύνει. Καλύπτουμε μια επιφάνεια με μαγειρική σόδα, ρίχνουμε από πάνω ξίδι, και ο αφρός που δημιουργείται από την αντίδρασή τους αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Είναι όμως τόσο...
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.