Εφτιαξαν ψωμί χωρίς γλουτένη καλύτερο από το κανονικό
Το σιτάρι αποτελεί σημαντική πηγή θερμίδων, υδατανθράκων και πρωτείνης. Η γλουτένη η οποία περιέχει είναι η πρωτείνη εκείνη που χαρίζει στο ψωμί και στα φρέσκα ζυμαρικά υφή και ελαστικότητα. Ωστόσο η συγκεκριμένη πρωτείνη είναι "ένοχη" και για αυτοάνοσες αντιδράσεις όπως η κοιλιοκάκη η συχνότητα εμφάνισης της οποίας αυξάνεται παγκοσμίως - υπολογίζεται ότι σήμερα 1 στα 100 άτομα πάσχουν από κοιλιοκάκη.Αποσιώπηση των "ένοχων" γονιδίων Τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις αποσιώπησαν μια ομάδα γονιδίων στο σιτάρι η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της γλουτένης χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ψωμιού που παρήχθη από τη νέα ποικιλία σιταριού.Σημαντικό βήμα στην έρευνα της κοιλιοκάκης Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "Theoretical and Applied Genetics", δεν μεταφράζονται σε παραγωγή σιταριού που θα είναι πλήρως ασφαλές για τους ασθενείς με κοιλιοκάκη ωστόσο αποτελούν ένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(34)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(94)
- Υγεία(280)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.