Τα αβγά ρίχνουν την κακή χοληστερόλη
Τα αβγά παίρνουν πλέον την εκδίκησή τους μετά από δεκαετίες κατηγοριών σχετικά με το ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη. Μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας (UniSA) η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "The American Journal of Clinical Nutrition" αποκάλυψε ότι τα αβγά δεν είναι οι "εχθροί" της υγιεινής διατροφής, όπως νομίζαμε - αντιθέτως τα κορεσμένα λιπαρά με τα οποία συχνά συνδυάζονται και περιέχονται σε τροφές όπως τα λουκάνικα και το μπέικον είναι τα "ένοχα" για την αύξηση των επιπέδων της "κακής" LDL χοληστερόλης.Συμβολή στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Η μελέτη από την Αυστραλία έδειξε για πρώτη φορά παγκοσμίως ότι η κατανάλωση δύο αβγών ημερησίως, στο πλαίσιο μιας διατροφής "φτωχής" σε κορεσμένα λιπαρά, μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στη μείωση της LDL χοληστερόλης βοηθώντας έτσι στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ένα εύρημα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις υπάρχουσες διατροφικές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα αβγά παίρνουν πλέον την εκδίκησή τους μετά από δεκαετίες κατηγοριών σχετικά με το ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη Μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας (UniSA) η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "The American Journal of Clinical Nutrition" αποκάλυψε ότι τα αβγά δεν είναι οι "εχθροί" της υγιεινής διατροφής, όπως νομίζαμε -...
Τα αβγά παίρνουν πλέον την εκδίκησή τους μετά από δεκαετίες κατηγοριών σχετικά με το ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη. Μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας (UniSA) η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "The American Journal of Clinical Nutrition" αποκάλυψε ότι τα αβγά δεν είναι οι "εχθροί" της υγιεινής διατροφής, όπως νομίζαμε -...

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(98)
- Υγεία(318)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.