πριν από  4 ώρες 27 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Μπορούν τα αναψυκτικά διαίτης, τα ενεργειακά ποτά, τα ολιγοθερμιδικά επιδόρπια γιαουρτιού ή ακόμη και οι τσίχλες να... γεράσουν τον εγκέφαλό μας πριν την ώρα του; Και όμως, πιθανώς μπορούν, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη από τη Βραζιλία που φέρνει στο φως μια "πικρή" αθέατη πλευρά άκρως δημοφιλών γλυκαντικών ουσιών. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες αποτελούν καθημερινούς διατροφικούς "συντρόφους" εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, όπως είναι όσοι παλεύουν με τα περιττά κιλά ή όσοι πάσχουν από διαβήτη. Και είναι μάλιστα άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι, όπως έδειξε η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε προσφάτως στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, τεχνητά γλυκαντικά, όπως η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη, αλλά ακόμη και φυσικά γλυκαντικά, όπως η ξυλιτόλη, δείχνουν να βάζουν... γκάζι στην έκπτωση της μνήμης και της ικανότητας της σκέψης, ιδίως στα άτομα μέσης ηλικίας που...

πριν από  4 ώρες 36 λεπτά

Tovima.gr

Μπορούν τα αναψυκτικά διαίτης, τα ενεργειακά ποτά, τα ολιγοθερμιδικά επιδόρπια γιαουρτιού ή ακόμη και οι τσίχλες να... γεράσουν τον εγκέφαλό μας πριν την ώρα του; Και όμως, πιθανώς μπορούν, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη από τη Βραζιλία που φέρνει στο φως μια "πικρή" αθέατη πλευρά άκρως δημοφιλών γλυκαντικών ουσιών. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες αποτελούν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Επιστήμη
    Palo presentation