Γλυκαντικά και εγκέφαλος: Πώς τα "διαίτης" ποτά και επιδόρπια επιταχύνουν τη γήρανση του
Newsroom | email: [email protected] Μπορούν τα αναψυκτικά διαίτης, τα ενεργειακά ποτά, τα ολιγοθερμιδικά επιδόρπια γιαουρτιού ή ακόμη και οι τσίχλες να... γεράσουν τον εγκέφαλό μας πριν την ώρα του; Και όμως, πιθανώς μπορούν, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη από τη Βραζιλία που φέρνει στο φως μια "πικρή" αθέατη πλευρά άκρως δημοφιλών γλυκαντικών ουσιών. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες αποτελούν καθημερινούς διατροφικούς "συντρόφους" εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, όπως είναι όσοι παλεύουν με τα περιττά κιλά ή όσοι πάσχουν από διαβήτη. Και είναι μάλιστα άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι, όπως έδειξε η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε προσφάτως στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, τεχνητά γλυκαντικά, όπως η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη, αλλά ακόμη και φυσικά γλυκαντικά, όπως η ξυλιτόλη, δείχνουν να βάζουν... γκάζι στην έκπτωση της μνήμης και της ικανότητας της σκέψης, ιδίως στα άτομα μέσης ηλικίας που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Μπορούν τα αναψυκτικά διαίτης, τα ενεργειακά ποτά, τα ολιγοθερμιδικά επιδόρπια γιαουρτιού ή ακόμη και οι τσίχλες να... γεράσουν τον εγκέφαλό μας πριν την ώρα του; Και όμως, πιθανώς μπορούν, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη από τη Βραζιλία που φέρνει στο φως μια "πικρή" αθέατη πλευρά άκρως δημοφιλών γλυκαντικών ουσιών. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες αποτελούν...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(92)
- Υγεία(283)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.