10 τροφές που συμβάλλουν στην υγεία των αρθρώσεων
Η σωστή διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της καλής κατάστασης των αρθρώσεων. Η δρ. Faith Coleman, απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, τονίζει ότι διατροφικά στοιχεία όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά, η βιταμίνη C και το κολλαγόνο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την καλή λειτουργία των αρθρώσεων. Ακολουθούν οι τροφές που ξεχωρίζουν για τις ιδιότητές τους: 1. Πολύχρωμες πιπεριές Κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές είναι γεμάτες βιταμίνη C, ένα θρεπτικό συστατικό που ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και καταπολεμά τις φλεγμονές. Η απουσία της έχει συνδεθεί με πόνο και εκφυλισμό των αρθρώσεων. 2. Σταυρανθή λαχανικά Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι περιέχουν σουλφοραφάνη, μία ουσία με έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Ενδείκνυται να καταναλώνονται ωμά για μέγιστη αποτελεσματικότητα. 3. Λιπαρά ψάρια Ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(29)
- Άμυνα(74)
- Αστυνομικά(115)
- Εκπαίδευση(179)
- Εργασία(96)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(555)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(541)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.