5 τροφές που κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της εγκεφαλικής λειτουργίας, και υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να τον ενισχύσουν. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνη Κ, λουτείνη, φυλλικό οξύ και β-καροτένιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να βελτιώσουν τη μνήμη και την εγκεφαλική διαύγεια. Λιπαρά ψάρια Σολομός, μπακαλιάρος, τόνος και κολιός είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβες και μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ. Συνιστάται κατανάλωση ψαριού δύο φορές την εβδομάδα, με έμφαση σε ποικιλίες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Μούρα Οι φυσικές χρωστικές ουσίες των μούρων, τα φλαβονοειδή, έχουν συσχετιστεί με βελτίωση της μνήμης. Έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση φράουλας και βατόμουρων μπορεί να καθυστερήσει την απώλεια μνήμης κατά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(31)
- Αστυνομικά(21)
- Εκπαίδευση(310)
- Εργασία(68)
- Θρησκεία(36)
- Κοινωνία(643)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(661)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.