Αφράτη γαλατόπιτα με τραγανή βάση και άρωμα κανέλας
Πρόκειται για μια συνταγή που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, δίνοντας μια νέα πνοή σε ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό. Υλικά: 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 125 γρ. βούτυρο, κρύο σε κύβους 100 γρ. ζάχαρη 1 αυγό Ξύσμα από 1 λάιμ 800 γρ. γάλα πλήρες 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανιλίνη Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 πορτοκάλι 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ½ κ.γ. κανέλα Για το σερβίρισμα Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αυγό και ξύσμα. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 εκ., στρώνουμε τη μισή ζύμη και πιέζουμε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C. Σε μπολ χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, σιμιγδάλι, ξύσμα εσπεριδοειδών και βανίλια. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(39)
- Άμυνα(31)
- Αστυνομικά(28)
- Εκπαίδευση(242)
- Εργασία(89)
- Θρησκεία(17)
- Κοινωνία(541)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(828)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.