Αναψυκτικά και κίνδυνος εγκεφαλικού: Τι δείχνει νέα μελέτη
Η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών, είτε περιέχουν ζάχαρη είτε τεχνητά γλυκαντικά, ενδέχεται να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών αρρυθμιών. Τι έδειξε η μελέτη Η έρευνα στηρίχθηκε σε δεδομένα από περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες ηλικίας 37 έως 73 ετών, χωρίς ιστορικό κολπικής μαρμαρυγής κατά την έναρξη της μελέτης, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για περίπου μια δεκαετία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως: Η κατανάλωση περισσότερων από δύο λίτρων ποτών με τεχνητά γλυκαντικά την εβδομάδα συνδέθηκε με 20% αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής. Για την ίδια ποσότητα ποτών με ζάχαρη, ο κίνδυνος αυξήθηκε κατά 10%. Όσοι κατανάλωναν έως και ένα λίτρο φυσικού χυμού φρούτων την εβδομάδα είχαν 8% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αρρυθμία. Ποιοι καταναλώνουν τι Η μελέτη διαπίστωσε ότι: Ποτά με τεχνητά γλυκαντικά καταναλώνονταν περισσότερο από γυναίκες, νεότερα άτομα και ανθρώπους με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος ή διαβήτη τύπου 2. Ποτά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(73)
- Αστυνομικά(119)
- Εκπαίδευση(151)
- Εργασία(89)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(520)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(473)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.