πριν από  20 ώρες 52 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το αυγό είναι μια από τις πιο θρεπτικές και ολοκληρωμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται: είναι προτιμότερο να τρώμε μόνο το ασπράδι ή ολόκληρο το αυγό; Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από πρωτείνη και νερό, ενώ περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους ή χρειάζονται αυξημένη πρόσληψη πρωτείνης, όπως οι αθλητές. Επίσης, δεν έχει καθόλου λίπος ή χοληστερόλη, κάτι που το καθιστά ασφαλή επιλογή για άτομα με αυξημένα επίπεδα λιπιδίων. Παρ' όλα αυτά, στερείται σημαντικών θρεπτικών στοιχείων, καθώς οι περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά βρίσκονται στον κρόκο. Αντίθετα, ο κρόκος είναι η καρδιά του αυγού από πλευράς θρεπτικής αξίας. Εκεί βρίσκονται πολύτιμες βιταμίνες A, D, E και K, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και χολίνη, ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης λουτείνη και ζεαξανθίνη, δύο ισχυρά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation