Ασπράδι ή ολόκληρο αυγό: Ποιο είναι τελικά πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό;
Το αυγό είναι μια από τις πιο θρεπτικές και ολοκληρωμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται: είναι προτιμότερο να τρώμε μόνο το ασπράδι ή ολόκληρο το αυγό; Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από πρωτείνη και νερό, ενώ περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους ή χρειάζονται αυξημένη πρόσληψη πρωτείνης, όπως οι αθλητές. Επίσης, δεν έχει καθόλου λίπος ή χοληστερόλη, κάτι που το καθιστά ασφαλή επιλογή για άτομα με αυξημένα επίπεδα λιπιδίων. Παρ' όλα αυτά, στερείται σημαντικών θρεπτικών στοιχείων, καθώς οι περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά βρίσκονται στον κρόκο. Αντίθετα, ο κρόκος είναι η καρδιά του αυγού από πλευράς θρεπτικής αξίας. Εκεί βρίσκονται πολύτιμες βιταμίνες A, D, E και K, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και χολίνη, ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης λουτείνη και ζεαξανθίνη, δύο ισχυρά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(12)
- Άμυνα(26)
- Αστυνομικά(30)
- Εκπαίδευση(192)
- Εργασία(30)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(579)
- Νομικά(10)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(563)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.