πριν από  9 ώρες 39 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Μελέτη έδειξε ότι γυναίκες και άνδρες που έτρωγαν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά επί ένα μήνα, είχαν αυξημένα επίπεδα καλού λίπους στο αίμα τους αμέσως μετά από μια συνεδρία έντονης άσκησης. Αυτά τα μόρια καλού λίπους, η λεγόμενη οξυλιπίνη (οξειδωμένο λίπος), συντίθενται από το λινολεϊκό οξύ από τον καφέ λιπώδη ιστό και έχουν ευεργετική επίδραση στη μεταβολική υγεία και στη ρύθμιση της ενέργειας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης David C Nieman, "οι εθελοντές που κατανάλωναν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά επί ένα μήνα πριν από μία συνεδρία έντονης προπόνησης, είχαν περισσότερα καλά λιπαρά στο αίμα τους αμέσως μετά την άσκηση, ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερη κόπωση και ένταση, περισσότερη δύναμη στο πίσω μέρος των ποδιών και μειωμένη μυϊκή βλάβη". Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 38 άνδρες και 26 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 30 και 65 ετών, οι οποίοι δεν έκαναν τακτικά προπονήσεις με βάρη. Περίπου...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation