Αυτός είναι ο λόγος που όσοι αθλούνται πρέπει να τρώνε καθημερινά αμύγδαλα
Newsroom | email: [email protected] Μελέτη έδειξε ότι γυναίκες και άνδρες που έτρωγαν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά επί ένα μήνα, είχαν αυξημένα επίπεδα καλού λίπους στο αίμα τους αμέσως μετά από μια συνεδρία έντονης άσκησης. Αυτά τα μόρια καλού λίπους, η λεγόμενη οξυλιπίνη (οξειδωμένο λίπος), συντίθενται από το λινολεϊκό οξύ από τον καφέ λιπώδη ιστό και έχουν ευεργετική επίδραση στη μεταβολική υγεία και στη ρύθμιση της ενέργειας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης David C Nieman, "οι εθελοντές που κατανάλωναν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά επί ένα μήνα πριν από μία συνεδρία έντονης προπόνησης, είχαν περισσότερα καλά λιπαρά στο αίμα τους αμέσως μετά την άσκηση, ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερη κόπωση και ένταση, περισσότερη δύναμη στο πίσω μέρος των ποδιών και μειωμένη μυϊκή βλάβη". Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 38 άνδρες και 26 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 30 και 65 ετών, οι οποίοι δεν έκαναν τακτικά προπονήσεις με βάρη. Περίπου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(22)
- Άμυνα(79)
- Αστυνομικά(83)
- Εκπαίδευση(149)
- Εργασία(79)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(400)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(352)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.