Δείτε πώς θα σας βοηθήσουν τα παντζάρια στην πρόληψη της υπέρτασης
Newsroom | email: [email protected] Η προσθήκη μικρών ποσοτήτων παντζαριών ή άλλων τροφών πλούσιων σε νιτρικά άλατα σε αλμυρά τρόφιμα, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης, σύμφωνα με τα ευρήματα προκαταρκτικής μελέτης. Παρότι η μελέτη έγινε σε πειραματόζωα, οι ερευνητές ελπίζουν να βρουν ένα νέα εργαλείο για την αντιμετώπιση των επιδράσεων της πλούσιας σε αλάτι διατροφής που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υπέρταση. Οι άνθρωποι καταναλώνουν παγκοσμίως περίπου διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα αλατιού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η υψηλή κατανάλωση αλατιού σε συνδυασμό με την ανεπαρκή πρόσληψη καλίου συμβάλλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι εμπειρογνώμονες της υγείας συμβουλεύουν εδώ και χρόνια τους ανθρώπους όχι μόνο να τρώνε λιγότερο αλάτι, αλλά να τρώνε περισσότερα φρούτα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(9)
- Άμυνα(28)
- Αστυνομικά(39)
- Εκπαίδευση(75)
- Εργασία(48)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(238)
- Νομικά(2)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(250)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.