πριν από  9 ώρες 31 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Η προσθήκη μικρών ποσοτήτων παντζαριών ή άλλων τροφών πλούσιων σε νιτρικά άλατα σε αλμυρά τρόφιμα, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης, σύμφωνα με τα ευρήματα προκαταρκτικής μελέτης. Παρότι η μελέτη έγινε σε πειραματόζωα, οι ερευνητές ελπίζουν να βρουν ένα νέα εργαλείο για την αντιμετώπιση των επιδράσεων της πλούσιας σε αλάτι διατροφής που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υπέρταση. Οι άνθρωποι καταναλώνουν παγκοσμίως περίπου διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα αλατιού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η υψηλή κατανάλωση αλατιού σε συνδυασμό με την ανεπαρκή πρόσληψη καλίου συμβάλλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι εμπειρογνώμονες της υγείας συμβουλεύουν εδώ και χρόνια τους ανθρώπους όχι μόνο να τρώνε λιγότερο αλάτι, αλλά να τρώνε περισσότερα φρούτα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation