πριν από  4 ώρες 19 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νέα μελέτη δείχνει ότι η ερυθριτόλη, ένα κοινό υποκατάστατο ζάχαρης, ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου και να αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου Μια νέα επιστημονική μελέτη φέρνει στο φως σοβαρές ανησυχίες για την ερυθριτόλη, ένα από τα πιο δημοφιλή υποκατάστατα ζάχαρης που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα διαίτης και χαμηλών θερμίδων. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ, η ερυθριτόλη μπορεί να βλάπτει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.Τι προκαλεί η ερυθριτόλη στα εγκεφαλικά αγγεία; Η μελέτη δείχνει ότι η ερυθριτόλη: αυξάνει το οξειδωτικό στρες, διαταράσσει τη σηματοδότηση του μονοξειδίου του αζώτου, ενισχύει την παραγωγή αγγειοσυσπαστικών πεπτιδίων, και μειώνει την ικανότητα διάλυσης θρόμβων στα μικροαγγειακά ενδοθηλιακά κύτταρα του εγκεφάλου.Πού βρίσκεται η ερυθριτόλη; Η...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation