Εγκεφαλικό: Πώς το υποκατάστατο ζάχαρης ερυθριτόλη επηρεάζει αρνητικά τα αγγεία του εγκεφάλου
Νέα μελέτη δείχνει ότι η ερυθριτόλη, ένα κοινό υποκατάστατο ζάχαρης, ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου και να αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου Μια νέα επιστημονική μελέτη φέρνει στο φως σοβαρές ανησυχίες για την ερυθριτόλη, ένα από τα πιο δημοφιλή υποκατάστατα ζάχαρης που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα διαίτης και χαμηλών θερμίδων. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ, η ερυθριτόλη μπορεί να βλάπτει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.Τι προκαλεί η ερυθριτόλη στα εγκεφαλικά αγγεία; Η μελέτη δείχνει ότι η ερυθριτόλη: αυξάνει το οξειδωτικό στρες, διαταράσσει τη σηματοδότηση του μονοξειδίου του αζώτου, ενισχύει την παραγωγή αγγειοσυσπαστικών πεπτιδίων, και μειώνει την ικανότητα διάλυσης θρόμβων στα μικροαγγειακά ενδοθηλιακά κύτταρα του εγκεφάλου.Πού βρίσκεται η ερυθριτόλη; Η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(83)
- Αστυνομικά(109)
- Εκπαίδευση(167)
- Εργασία(95)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(485)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(514)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.