Είναι ασφαλές να τρώμε τα κουκούτσια από το καρπούζι;
Παρά την απολαυστική του γεύση όμως, πολλοί επιλέγουν να αφαιρούν και να αποφεύγουν τα κουκούτσια του. Ποια είναι η θρεπτική αξία των κουκουτσιών; Αν και πολλοί τα θεωρούν περιττά, τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, περιέχουν φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και φολικό οξύ (βιταμίνη B9), ενώ παράλληλα αποτελούν πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το μαγγάνιο συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, ενώ ο φώσφορος παίζει βασικό ρόλο στην υγεία των οστών. Ο σίδηρος που περιέχουν τα κουκούτσια μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και τη συγκέντρωση, καταπολεμώντας ενδεχόμενη έλλειψη. Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα που περιέχουν έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη, προσφέροντας και καρδιοπροστατευτική δράση. Και όλα αυτά με λίγες θερμίδες: περίπου 158 θερμίδες ανά 28 γραμμάρια (ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(19)
- Άμυνα(58)
- Αστυνομικά(19)
- Εκπαίδευση(267)
- Εργασία(109)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(619)
- Νομικά(22)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(894)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.