Έξι τροφές που βοηθούν στη φυσική επιβράδυνση της γήρανσης
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να επιδράσουν θετικά στον ρυθμό γήρανσης του οργανισμού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Aging, καθημερινές τροφές όπως το πράσινο και το oolong τσάι, το σκόρδο, τα μούρα, το δεντρολίβανο και ο κουρκουμάς μπορούν να λειτουργήσουν ως φρένο στη διαδικασία της γήρανσης. Οι τροφές αυτές φάνηκε να έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά τη λεγόμενη "επιγενετική ηλικία", έναν δείκτη που αποτυπώνει το πόσο έχει πραγματικά γεράσει το σώμα μας, με βάση την κατάσταση των κυττάρων και του DNA, και όχι απλώς τα χρόνια ζωής. Διατροφή που γυρίζει το χρόνο πίσω Οι τροφές αυτές ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία που οι ειδικοί ονομάζουν μεθυλιωτικά προσαρμογόνα. Πρόκειται για συστατικά πλούσια σε πολυφαινόλες, φυσικές ενώσεις που έχει αποδειχθεί ότι επιδρούν θετικά στη διαδικασία της μεθυλίωσης του DNA. Με πιο απλά λόγια, δρουν σαν μοριακοί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(22)
- Άμυνα(79)
- Αστυνομικά(83)
- Εκπαίδευση(149)
- Εργασία(79)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(400)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(352)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.