πριν από  17 ώρες 52 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να επιδράσουν θετικά στον ρυθμό γήρανσης του οργανισμού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Aging, καθημερινές τροφές όπως το πράσινο και το oolong τσάι, το σκόρδο, τα μούρα, το δεντρολίβανο και ο κουρκουμάς μπορούν να λειτουργήσουν ως φρένο στη διαδικασία της γήρανσης. Οι τροφές αυτές φάνηκε να έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά τη λεγόμενη "επιγενετική ηλικία", έναν δείκτη που αποτυπώνει το πόσο έχει πραγματικά γεράσει το σώμα μας, με βάση την κατάσταση των κυττάρων και του DNA, και όχι απλώς τα χρόνια ζωής. Διατροφή που γυρίζει το χρόνο πίσω Οι τροφές αυτές ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία που οι ειδικοί ονομάζουν μεθυλιωτικά προσαρμογόνα. Πρόκειται για συστατικά πλούσια σε πολυφαινόλες, φυσικές ενώσεις που έχει αποδειχθεί ότι επιδρούν θετικά στη διαδικασία της μεθυλίωσης του DNA. Με πιο απλά λόγια, δρουν σαν μοριακοί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation