Ελιόψωμο: Τραγανό εξωτερικά, αφράτο εσωτερικά
Με απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείς να φτιάξεις ένα χειροποίητο καρβέλι που θυμίζει χωριάτικο φούρνο. Υλικά: 550 γρ. αλεύρι ολικής ή μίγμα με λευκό 1½ κ.γ. ξερή μαγιά 1½ κ.γ. αλάτι 300 γρ. χλιαρό νερό ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές Λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Λίγο επιπλέον αλεύρι για πασπάλισμα Λίγο ελαιόλαδο για το μπολ Εκτέλεση: Σε κάδο μίξερ, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνουμε τη μαγιά και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5-6 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης. Ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ με τις ενώσεις προς τα κάτω. Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 2,5 με 3 ώρες. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, την ξεφουσκώνουμε ελαφρώς με την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(24)
- Άμυνα(8)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(247)
- Εργασία(25)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(579)
- Νομικά(18)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(400)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.