Έτοιμα γεύματα: Ποιες σοβαρές ασθένειες συνδέονται με την καθημερινή κατανάλωσή τους
Μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα σε 400.000 άτομα δείχνει αυξημένο κίνδυνο για Πάρκινσον, εγκεφαλικά και καρδιαγγειακά προβλήματα Στην εποχή της ταχύτητας, τα έτοιμα γεύματα αποτελούν εύκολη λύση για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν. Ωστόσο, μια νέα ευρωπαϊκή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Regional Health - Europe προειδοποιεί ότι η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να κοστίσει ακριβά στην υγεία. Η έρευνα, που παρακολούθησε πάνω από 400.000 άτομα ηλικίας 35 έως 74 ετών για σχεδόν 16 χρόνια, κατέληξε σε ανησυχητικά συμπεράσματα: η υψηλή πρόσληψη υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από σοβαρές ασθένειες. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος θανάτου από νόσο Πάρκινσον ήταν 23% υψηλότερος σε όσους κατανάλωναν συστηματικά τέτοιου τύπου τρόφιμα, ενώ καταγράφηκε αύξηση κατά 11% για θανάτους από εγκεφαλικά επεισόδια και κατά 5-9% για καρδιαγγειακές παθήσεις. Επιπλέον, ο κίνδυνος θανάτου από πεπτικές νόσους ήταν αυξημένος κατά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(37)
- Άμυνα(41)
- Αστυνομικά(44)
- Εκπαίδευση(253)
- Εργασία(66)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(647)
- Νομικά(25)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(760)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.