πριν από  15 ώρες 5 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η φλούδα καρπουζιού είναι θησαυρός διατροφικής αξίας Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Ωστόσο, ενώ όλοι απολαμβάνουν τη δροσερή και ζουμερή σάρκα του, οι περισσότεροι αγνοούν τις ευεργετικές ιδιότητες της φλούδας του και τη ρίχνουν στα σκουπίδια. Ίσως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με ειδικούς του Very Well Health, η φλούδα του καρπουζιού περιέχει σημαντικά περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ό,τι ίσως νομίζαμε: φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα με σημαντική συμβολή στην υγεία του οργανισμού. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το λευκό εσωτερικό της φλούδας έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε κιτρουλίνη από τη σάρκα.Πώς μπορείτε να την καταναλώσετε Η εξωτερική φλούδα είναι σκληρή και πικρή, όμως το λευκό μέρος της (ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα) μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα στη διατροφή: Smoothies: Πλύνετε καλά τη φλούδα, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation