Γαλατόπιτα: Η παραδοσιακή συνταγή που ξυπνά αναμνήσεις - Αφράτη, αρωματική και πανεύκολη
Είναι τόσο απλή στην παρασκευή, που μπορεί να τη φτιάξει κανείς ακόμα και αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα. Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με βαθιές ρίζες σε κάθε γωνιά της χώρας. Η αφράτη υφή της, η βελούδινη γεύση της και το άρωμα της βανίλιας την καθιστούν ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας - από το πρωινό έως το επιδόρπιο μετά το κυριακάτικο τραπέζι. Πρόκειται για ένα γλυκό που μας ταξιδεύει στις μνήμες της παιδικής ηλικίας και των οικογενειακών τραπεζιών, όπου η γαλατόπιτα είχε πάντα την τιμητική της. Ακολουθεί η δοκιμασμένη συνταγή από το Live Kitchen, που υπόσχεται απόλυτη επιτυχία.Υλικά Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα (4 κούπες) 200 γρ. ζάχαρη (11 κουταλιές σούπας) 3 μέτρια αυγά 60 γρ. ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κ.σ.) 60 γρ. κορν φλάουρ (4 κ.σ.) 1/2 κουταλάκι γλυκού υγρή βανίλια (ή 2 βανιλίνες) 50 γρ. βούτυρο (2 κ.σ.) Για το άλειμμα: 1 αυγό 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. νερό Πυρέξ: 26...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(10)
- Αστυνομικά(20)
- Εκπαίδευση(206)
- Εργασία(46)
- Θρησκεία(10)
- Κοινωνία(560)
- Νομικά(14)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(261)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.