πριν από  16 ώρες 5 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι, το φαγητό αυτό είναι απλό στην εκτέλεση, παρότι χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί. Υλικά: 2 μελιτζάνες 6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους 8 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ρόδι 2 κ.σ. μελάσα ροδιού (χυμός ροδιού με ζάχαρη και λεμόνι) 100 γρ. φέτα 4 κ.σ. φύλλα μέντας (τα μικρά) Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράζετε τη σάρκα τους σε σχήμα πλέγματος, χωρίς να σκίσετε τη φλούδα. Τις τοποθετείτε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφετε με άφθονο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε τη σάρκα των μελιτζανών και τη βάζετε σε μπολ, κρατώντας ανέπαφα τα καβούκια. Παράλληλα, πιέζετε τις σκελίδες σκόρδου ώστε να πάρετε τον πολτό τους. Σπάτε το ρόδι και κρατάτε τους σπόρους. Αναμειγνύετε τη σάρκα της μελιτζάνας με τον πολτό του...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation