Γιατί η σοκολάτα είναι τόσο νόστιμη;
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ επισημαίνουν ότι η ποιότητα της σοκολάτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μικρόβια που καθορίζουν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της Η σοκολάτα παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα παγκοσμίως, αλλά νέες επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι η πλούσια γεύση της οφείλεται σε μικροσκοπικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στη ζύμωση των κόκκων κακάο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ επισημαίνουν ότι η ποιότητα της σοκολάτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μικρόβια που καθορίζουν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της. Οι κόκκοι κακάο, όπως συλλέγονται, είναι πικροί και στυφοί. Η ζύμωση, που διαρκεί αρκετές ημέρες, τους μετατρέπει σε βάση για σοκολάτα υψηλής ποιότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής, βακτήρια και μύκητες αποδομούν τα σάκχαρα και δημιουργούν ενώσεις που καθορίζουν χρώμα, άρωμα και γεύση του τελικού προϊόντος. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(44)
- Άμυνα(36)
- Αστυνομικά(25)
- Εκπαίδευση(278)
- Εργασία(105)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(626)
- Νομικά(13)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(827)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.