πριν από  6 ώρες 50 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ επισημαίνουν ότι η ποιότητα της σοκολάτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μικρόβια που καθορίζουν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της Η σοκολάτα παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα παγκοσμίως, αλλά νέες επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι η πλούσια γεύση της οφείλεται σε μικροσκοπικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στη ζύμωση των κόκκων κακάο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ επισημαίνουν ότι η ποιότητα της σοκολάτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μικρόβια που καθορίζουν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της. Οι κόκκοι κακάο, όπως συλλέγονται, είναι πικροί και στυφοί. Η ζύμωση, που διαρκεί αρκετές ημέρες, τους μετατρέπει σε βάση για σοκολάτα υψηλής ποιότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής, βακτήρια και μύκητες αποδομούν τα σάκχαρα και δημιουργούν ενώσεις που καθορίζουν χρώμα, άρωμα και γεύση του τελικού προϊόντος. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation