Γιατί μετά από τσίχλα μέντας νιώθουμε παγωμένο το νερό που πίνουμε;
Newsroom | email: [email protected] Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πως είναι δυνατόν οι τσίχλες με γεύση μέντας να έχουν τη μυστηριώδη ικανότητα να μετατρέπουν το απλό νερό σε... παγετώνα; Είναι μια χημική αντίδραση ή κάτι άλλο; Στην πραγματικότητα, είναι ένα περίεργο φαινόμενο που είναι γνωστό ως θερμική ψευδαίσθηση. Οι θερμικές ψευδαισθήσεις, όπως προδίδει και το όνομά τους, μπερδεύουν την αντίληψη του σώματός σας σε θέματα θερμοκρασίας. Η θερμική ψευδαίσθηση που προκύπτει από την τσίχλα με μέντα (δυόσμος) δημιουργείται επειδή το νερό συνδέεται με μία μόνο πρωτείνη γνωστή ως TRPM8. Όταν η θερμοκρασία πέφτει γενικά, η πρωτείνη αυτή ανταποκρίνεται επιτρέποντας σε φορτισμένα σωματίδια νατρίου και ασβεστίου να εισέλθουν στο κύτταρο. Αυτή η χημική αλλαγή κάνει τα κύτταρα να στέλνουν μηνύματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο εμείς αντιλαμβανόμαστε ως "αίσθημα κρύου". Υπάρχει όμως μια "ατέλεια" στο σύστημα αυτό. Η πρωτείνη TRPM8 αντιδρά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(68)
- Αστυνομικά(67)
- Εκπαίδευση(174)
- Εργασία(79)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(429)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(466)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.