Γιατί ο καφές μειώνει την αποτελεσματικότητα της αντιβίωσης
Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα ίσως φαίνεται αθώο, όμως σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση και τη δράση ορισμένων αντιβιοτικών. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο βακτήριο Escherichia coli (E. coli) και ανέλυσαν πώς αντιδρά σε διαφορετικές ουσίες, ανάμεσά τους και η καφείνη. Η μελέτη εξέτασε 94 χημικές ενώσεις και διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τρίτο παρενέβαινε στα γονίδια που ελέγχουν την κυκλοφορία ουσιών μέσα και έξω από τα βακτηριακά κύτταρα. Η καφείνη ξεχώρισε γιατί μείωσε την ικανότητα του E. coli να απορροφά συγκεκριμένα αντιβιοτικά, όπως η σιπροφλοξασίνη. Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Christoph Binsfeld από το Πανεπιστήμιο του Wurzburg, διάφορες ουσίες μπορούν να επηρεάσουν με λεπτό αλλά συστηματικό τρόπο τη γονιδιακή ρύθμιση των βακτηρίων. Αυτό συνδέεται με την αποκαλούμενη αντίσταση χαμηλού επιπέδου στα αντιβιοτικά, δηλαδή μια πιο ήπια μορφή προσαρμογής που βοηθά τα μικρόβια να επιβιώσουν στο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(7)
- Άμυνα(9)
- Αστυνομικά(5)
- Εκπαίδευση(59)
- Εργασία(38)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(159)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(172)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.